Thursday 23 August 2012

COCA COLA TÜRKİYE'YE THE STEVİES'DEN 3 ÖDÜL

Haberler.com'dan alinmistir.


Coca-Cola Türkiye, 2002'den beri her yıl ikiyüzden fazla yetkiliden oluşan bir jürinin değerlendirdiği dünya çapındaki bireysel ve kurumsal başarıları onurlandıran, The Stevies olarak da bilinen International Business Awards 2012'de 3 ödüle layık görüldü. 125. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Coca-Cola ile Mutluluk Yolculuğu" sergisi, Haziran ayında Pazarlama İletişimi ve Bütünleşik Pazarlama dalında Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü'nü de almıştı.

125. Yıl kutlamaları çerçevesinde Türkiye'ye özel olarak hazırlanan sergi ile altmıştan fazla ülkeden gelen sayısız proje ile yarıştığı The Stevies'de "En iyi Kurumsal İmaj Organizasyonu" dalında Altın, "Yılın PR Programı ? Bilinirlik/Marka Yönetimi" ve "En İyi Tüketici Organizasyonu" dallarında ise Gümüş Stevie ödüllerini alan Coca-Cola Türkiye, ödülleri 15 Ekim tarihinde Kore'nin Seul kentinde düzenlenecek bir ödül töreninde alacak.

Mutluluk mirası dört bir yanda
125 yıllık mutluluk mirasını 'Coca-Cola mutluluğu' konseptiyle hedef kitle ile buluşturan "Coca-Cola ile Mutluluk Yolculuğu" sergisi geçmişten geleceğe mutluluk yolculuğunu, geçmiş ve gelecek olarak iki farkli bölüm ile seyircilere yaşattı. Sergi ile 1800'lerin sonundan günümüze dek yaşanan ana dönemlerin yaşam tarzı ve beğenilerini yansıtan obje ve sanat eserleri,izleyicilerin beğenisine sunuldu. Coca-Cola'nın merkezi Atlanta'dan sergi için Türkiye'ye getirilen birbirinden değerli eserler arasında Andy Warhol, Norman Rockwell, Haddon Sundblom, Hufford, Peter Tutzauer gibi dönem sanatçılarının markaya özel çalışmaları da vardı. Sergide Coca-Cola'nın dünya ve Türkiye'deki ilk ilan çalışmalarının yanı sıra uzaya gönderilen ilk Coca-Cola şişesi ve koleksiyoner Melis Kori'nin Türkiye'de satışa sunulan şişelerden oluşan 170 parçalık koleksiyonu gibi nadir görülen sunumlar da yer aldı.

Mekan ve zaman algısı değiştirilerek geleceğe atıfta bulunan ikinci bölüm ise görsel bir gösteri oldu. Coca-Cola'nın geleceğe uzanan öyküsünü 4,5 dakikalık sanal bir yolculuğa dönüştüren bölümde 4 boyutlu ses kullanımıyla davetlilere işitsel ve görsel bir deneyim yaşattı. Türkiye'de ilk kez kullanılan bu sistemle Coca-Cola'nın sahip olduğu temel değerlerden yola çıkarak özel olarak tasarlanan görsel efektler, davetlilere 360°'lik açıyla izleme imkanı sağlayabilmek amacıyla Quadraphonic (Surround) ses uygulaması eşliğinde sunuldu.

No comments:

Post a Comment